SKŁADNIKI:

(Ilość porcji: 2)
(Czas przygotowania: 1 godzina)
250g selera 2 marchewki 1 por (biała część) 100g migdałów 50g rodzynek 60g suszonych śliwek 2 listki laurowe 2 dzwonka karpia (po 250g każdy) Pieprz świeżo mielony Masło do wysmarowania formy 500ml bulionu rybnego

Karp z warzywami i rodzynkami

Piekarnik rozgrzać do 180C. Seler i marchew obrać i pokroić w słupki. Pora umyć i pokroić na pierścienie. Warzywa wymieszać z migdałami, rodzynkami, śliwkami i listkami laurowymi. Rybę opłukać i wysuszyć. Oprószyć solą i pieprzem. Naczynie do zapiekania wysmarować masłem, rozłożyć warzywa a na wierzchu położyć filety karpia. Całość zalać bulionem i zapiekać przez 35 minut pod przykryciem. Od czasu do czasu przemieszać warzywa i podlewać rybę. Doprawić solą oraz pieprzem i podawać.

Close Menu