SKŁADNIKI:

(Ilość porcji: 4) (Czas przygotowania: 30 minut) 400 g fileta z karpia Sól morska Pieprz Świeży tymianek 1 posiekana kapusta włoska 110 g wędzonego boczku pokrojonego w paski 50 g masła 80 ml białego wina wytrawnego

Karp gotowany na parze z tymiankiem na kapuście

Filet rybny umyć i osuszyć, natrzeć solą oraz pieprzem z obu stron i wstawić do lodówki na 1h. Ułożyć w naczyniu do gotowania na parze, na wierzch położyć gałązkę tymianku i gotować przez 10-12 min. Na patelni rozgrzać masło i podsmażyć plasterki boczku przez 3-4 min, dodać poszatkowaną kapustę i wymieszać. Wlać wino, doprawić solą oraz pieprzem i gotować pod przykryciem przez 10 min. Podawać z karpiem gotowanym na parze.

Close Menu