Karp chrupiąca skórka

SKŁADNIKI:

(Ilość porcji: 4)
(Czas przygotowania: 30 minut)
Karp (filet ze skórą) – 4 szt. po około 250 g
Pestki dyni – 40 g
Pestki słonecznika – 40 g
Masło – 50 g
Natka pietruszki – 1 pęczek
Czosnek – 4 ząbki
Chleb – 5 kromek
Sól, pieprz do smaku
Olej do smażenia – 50 ml

Chleb pokrój w kostkę na drobne grzanki. Wymieszaj z miękkim lub roztopionym masłem, pestkami dyni, słonecznika i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Odstaw, aby grzanki nabrały aromatu. W międzyczasie natnij filet w kilku miejscach od strony mięsa, nałóż grzanki i piecz w piekarniku przez 25 minut , w temperaturze 140 stopni. Podawaj z miksem sałat/kolorową sałatką lub surówką.
Close Menu