Kto lubi gotować ten wie,
jak ważne dla końcowego efektu są szczegóły
i cały proces przygotowywania.
Ryba, w tym karp wymaga
oczyszczenia, wyfiletowania, poporcjowania.

Zobacz jak w kuchni z karpiem radzi sobie Wojtek Harapkiewicz
oraz poznaj jego sposoby i "kuchenne triki".

Świeży karp - co to znaczy?

Dobra ryba to świeża ryba. Ale jak to sprawdzić? Kilka prostych porad Wojtka.

Mulastość

Czas rozprawić się z tą opinią raz na zawsze! Zobacz co o mulastości karpia mówi szef kuchni.

Przygotowanie karpia

Jeśli nie kupiliście już wypatroszonej ryby to od tej czynności musicie zacząć. Jak poradzić sobie z łuskami i utrzymać czystość w kuchni? O tym właśnie jest ten odcinek.

Ości, ości, ości

A gdyby tak nie wyjmować ości, a jednocześnie ich nie poczuć przy jedzeniu. Jest taki trik!

Filetowanie

Kto zna karpia tylko z dzwonka? Okazuje się, że można go pokroić na inne sposoby.

Close Menu